ksylitol

Biały cukier nie ma dobrej prasy –  mówi się nim  “biała śmierć” i   w 100 %  zasługuje on na tę nazwę. Spożywanie go w dużej ilości  to nadużycie  słowa pożywienie, ponieważ jest to związek chemiczny raczej bardzo trudny do przepracowania, strawienia przez nasz organizm. Ludzie nie są przystosowani do zjadania dużych ilości cukru w jakiejkolwiek jego postaci: brązowej, białej, glukozy, fruktozy, laktozy, maltozy, syropu kukurydzianego, dekstrozy, sacharozy, miodu, słodu jęczmiennego, syropu ryżowego i klonowego. Cukier jest zarazem mocno kuszący, działa jak uzależniający narkotyk, który zwabi nawet najbardziej odporną osobę w swoje słodkie objęcia.

Czytaj więcej »

Witam wszystkich, dziś oficjalnie otwieram swoją blogową działalność. Cóż takie czasy – Blog fajna sprawa…

Dzielić się będę z Państwem swoją wiedzą z dziedziny żywienia. Będę również czerpać wiedzę z innych źródeł i dzielić się nią Z Państwem …. Wszystkie moje inspiracje, przepisy, nowinki, moje autorskie potrawy znajdą tu swoje miejsce… Do przeczytania :)